Życie pełne smaku

Awokado z krewetkami, pączki z makreli. Ślinka cieknie, gdy czyta się poradnik kulinarny stworzony z ogromną pasją przez usteckie babcie.

Jacek Cegła

|

Gość Koszalińsko-Kołobrzeski 24/2013

dodane 13.06.2013 00:00
0

Autorkami „Poradnika kulinarnego usteckiej babuni” są słuchaczki Usteckiego Uniwersytetu Trzeciego Wieku. Nie jest to kolejna książka kucharska ani wykaz przepisów żywcem skopiowanych z internetu. – To zbiór receptur i porad, przez lata próbowanych i sprawdzonych – tłumaczy Barbara Paszkiewicz, prezes UUTW i główna pomysłodawczyni poradnika. – Autorki książki przybyły do Ustki z różnych stron Polski, przywożąc ze sobą przepisy z domów rodzinnych. Teraz chcą swoją kulinarną wiedzę przekazać młodszym pokoleniom… Joanna Barnowska, redaktor poradnika: – W książce znajduje się aż 237 przepisów. To głównie smaki młodości jej autorek.

Dziękujemy, że z nami jesteś

To dla nas sygnał, że cenisz rzetelne dziennikarstwo jakościowe. Czytaj, oglądaj i słuchaj nas bez ograniczeń.

Czytasz fragment artykułu

Subskrybuj i czytaj całość

już od 14,90

Poznaj pełną ofertę SUBSKRYPCJI

Masz subskrypcję?
Kup wydanie papierowe lub najnowsze e-wydanie.
1 / 1
oceń artykuł Pobieranie..

Zapisane na później

Pobieranie listy